Waarom containers?

Training GGZ Taal Communicatie

"Cliënten in de psychische gezondheidszorg worden vaak in een hokje gestopt. Wordt er nog gekeken 'naar de mens'? Ik heb namelijk een psychische aandoening, ik ben het niet. De ene persoon met bijvoorbeeld een psychose is niet de ander. Ook hulpverleners zitten soms 'vast' in hun systeem. Het systeem van regels, procedures en de waan van de dag. De containers staan dus ook voor de 'geslotenheid' en de muur waar we in de psychische gezondheid tegenaan (kunnen) lopen. En de containers zijn zwaar, net zoals een psychische aandoening. Om te hebben en zwaar als je hoort of merkt hoe je daarop veroordeeld wordt. De containers zijn allemaal verschillend, kleurrijk. Net zoals dat ieder mens 'uniek' is, dus ook als je een psychische kwetsbaarheid hebt. De containerdeur kan ook open, wat zit er 'opgeborgen' aan talenten, passie, emoties en verlangens? Ook al voelt een psychische ziekte 'zwart', er is ook kleur; de kleur van wat er nog wel is en wat iemand (nog) wel kan".

Leon van der Flier, visual artist, bedacht deze beeldspraak en maakte sprekende beelden. Naast Leon ook dank aan Clemens Nelen van NELTONcreations die de styling en visagie verzorgde.

Stephan Appeldoorn en de collega's van Barge Terminal Tilburg; ontzettend bedankt voor jullie medewerking en gastvrijheid. Super dat 'jullie containers' het decor konden zijn voor de prachtige beelden.

Patrick, Manola, Irene van Irene Campfens Tekst & Advies en Petra Korstanje van Praktijk Superesse; meer dan dank voor de geweldige fotosessie met jullie, jullie verhalen en enthousiasme om mee te werken.

Carola Versluis van Studio Toute; dank voor de technische en grafische ondersteuning voor mijn website. Arno van den Meerakker van Praktijk van den Meerakker; dank voor al jouw coaching om te gaan met MerkVaardig waar ik van droom.